Weinig energiezuinige huizen in Amsterdam

Home » Energie Nieuws » Weinig energiezuinige huizen in Amsterdam

Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe energiezuinig een huis is. De klassen gaan van A tot G, waarbij het groene energielabel A voor zeer energiezuinig en het rode G voor zeer onzuinig staat. In 2011 berichtte het CBS dat er een groot aantal onzuinig gelabelde woningen waren.

Een van de steden waarin een groot deel van de woningen een label E, F of G hebben was Amsterdam. In het onderzoek wordt aangegeven dat er in die woningen op het gebied van energiebesparing veel verbeterd kon worden. Inmiddels is het 2016, zijn de energielabels in Amsterdam groener geworden?
Glaspunt Amsterdam zocht het uit.

In 2016 kleurt een groot deel van Amsterdam nog steeds rood. De meeste huizen hebben een energielabel van E of lager. Huisbezitters of verhuurders in Amsterdam kunnen nog veel verbeteren aan de energiezuinigheid van hun huis. Het plaatsen van dubbel glas heeft het meeste effect op de energiezuinigheid en is daarom een slimme keuze. Op glas.nl/dubbel-glas vindt men meer informatie over de voordelen van dubbel glas. Glaspunt heeft het afgelopen jaar al bij meer dan 4170 panden in Amsterdam dubbel glas geplaatst en zo mensen geholpen met het energiezuiniger maken van hun huis. Een groener Amsterdam begint bij groenere energielabels.

Bron

Posted on