Forse stijging Netwerkbeheerkosten na 2020

Home » Energie Nieuws » Forse stijging Netwerkbeheerkosten na 2020

 

 

Forse stijging Netwerkbeheerkosten na 2020

Huis eigenaren en bedrijven in Nederland kunnen vanaf 2020 een forse jaarlijkse stijging op de energienota verwachten.

Het elektriciteitsnetwerk in Nederland zal flink moeten worden uitgebreid met meer capaciteit voor de zonne en windparken.

Nu de Nederlander ook nog eens massaal de zonnepaneel aanschaft zal dit probleem alleen maar versnellen.

Naar schatting zal tot 2030 meer dan 15 miljard (15.000.000,00) moeten worden geïnvesteerd in het Nederlandse netwerk om de groeiende vraag te beantwoorden.

Dat is goed voor de werkgelegenheid maar slecht voor de burger die dat gaat ophoesten boven op de belasting verhogingen van de overheid.

Mogelijk kan een kleinge deelte van dit probleem worden afgevangen, er is een positieve ontwikkeling in opslagmedia zoals de thuis accu welke in Nederland nog niet massaal zijn weg heeft gevonden naar de consument.

Hiermee kunnen huishoudens die overdag de teveel opgewekte energie (die zij niet gebruiken) opslaan en weer opnemen als de zonnepanelen niet meer werken.

In Duitsland zijn er in 2018 al meer dan 125.000 accu’s voor thuis verbruik verkocht en hebben zelfs een aantal huiseigenaren de netwerkbeheerder bedankt voor zijn diensten.

In Nederland zal dit waarschijnlijk pas na 2023 gaan gebeuren om dat dan de salderingsregelen komt te vervallen en huiseigenaren met zonnepanelen hun investering willen beschermen.

Bron: Uw Energie Beheer

Posted on