Record jaar voor zonnepaneel-eigenaren

Home » Energie Nieuws » Record jaar voor zonnepaneel-eigenaren

 

 

De gemiddelde opbrengst van zonne-energie ligt tot nu toe aanzienlijk hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren. En nog hoger vergeleken met het langjarig gemiddelde van 1981 tot 2010. Dat blijkt uit afzonderlijke berekeningen van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en de Universiteit Utrecht, op verzoek van de NOS.

In de periode januari tot en met midden oktober brachten zonnepanelen vergeleken met het langjarig gemiddelde zo’n tien tot vijftien procent meer op, afhankelijk van waar je woont in Nederland.

De meeropbrengst van dit jaar lijkt vooral te danken aan een opvallend hoge opbrengst in de maanden mei en juli. In juni, augustus en september was de opbrengst gemiddeld. Ook in februari was de opbrengst opvallend hoog.

Naar schatting liggen er inmiddels ruim 12 miljoen zonnepanelen in Nederland. Verspreid over huizen, in weilanden etc. Het aantal huishoudens met zonnepanelen is in een paar jaar tijd flink gestegen en wordt inmiddels geschat op bijna 700.000, zo’n tien procent van het totaal aantal huishoudens.

Bron: Energienieuws

Posted on