Nuon wil Hemweg-centrale in Amsterdam niet verkopen

Home » Energie Nieuws » Nuon wil Hemweg-centrale in Amsterdam niet verkopen

Nuon wil de Hemweg-centrale in Amsterdam in het Westelijk Havengebied niet verkopen. Nuon wil grond Hemweg-centrale zelf houden voor duurzame warmteopwekking

Als de kolencentrale vervroegd moet sluiten, wil de energieleverancier de grond gebruiken voor duurzame warmteopwekking.

Energieleverancier Vandebron deed eerder een bod van 1 miljoen euro op de kolencentrale, waarna Gemeente Amsterdam, Triosdos Bank, Stichting doen, Tony Chocolonely en een anonieme investeerder dit bod verhoogden naar 5 miljoen euro. Dit bod is niet gericht op de Hemweg-centrale, maar op de grond waar de kolencentrale op staat. Nuon blijft zelf verantwoordelijk voor de ontmanteling van de centrale en het opvangen van het personeel. Volgens Van Ofwegen, directeur van Nuon, is dit een onhaalbaar plan. Nuon meldde eerder dat de ontmanteling van de Hemweg-centrale ten minste 55 miljoen euro kost.

Nuon wil het gebied rond de centrale gebruiken om zelf warmte op te wekken, maar de manier waarop is nog niet bekend. Dit kan bijvoorbeeld zijn: biomassa, zonnepanelen en windenergie.

Van Ofwegen verwacht dat de kolencentrale op zijn vroegst in 2020 gesloten kan worden, de ontmanteling ervan duurt nog eens drie jaar. De eigenlijke levensduur van de centrale loopt tot 2034.

Bron.

Posted on