Nederlanders willen massaal aan de warmtepomp

Home » Energie Nieuws » Nederlanders willen massaal aan de warmtepomp
Steeds meer Nederlanders zijn het er mee eens dat er gestopt moet worden met het gebruik van aardgas. Zij vinden elektrisch verwarmen het beste alternatief. Bijvoorbeeld met een warmtepomp. Het percentage mensen dat dit vindt, is het afgelopen jaar gestegen van 47 naar 58 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau, de maatschappelijke organisatie die zich toespitst op klimaatverandering.

In het onderzoek werden 1761 respondenten gevraagd naar hun mening over verschillende stellingen rondom alternatieven voor verwarmen met gas. Het grootste deel van de respondenten vindt dat huishoudens moeten stoppen met het gebruik van aardgas. De klimaatproblemen, aardbevingen in Groningen, het opraken van het gas en het minder afhankelijk zijn van Rusland worden het vaakst als redenen genoemd om met gas te stoppen.Wat is het beste alternatief? Uit het onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau blijkt dat veel mensen (40%) nog niet weten wat het beste alternatief is voor verwarmen met aardgas. Zij willen zich daar graag eerst meer in verdiepen. Een kwart van de ondervraagden vindt een elektrische oplossing zoals een warmtepomp het beste.

Niet iedereen is al overtuigd van de voordelen van het afstappen van aardgas. Met 28 procent in 2017 raakt deze groep mensen wel steeds meer in de minderheid. Susanne van Suylekom, projectmanager van HIER Verwarmt bij het HIER klimaatbureau noemt als reden voor deze afname het feit dat er het afgelopen jaar veel aandacht is geweest voor stoppen met aardgas.
Posted on