Eneco nieuwe eigenaar van Eni België

Home » Energie Nieuws » Eneco nieuwe eigenaar van Eni België

Afgelopen vrijdag tekenden allebei de partijen een overeenkomst waardoor Eneco volledig eigenaar wordt van Eni België. Hiermee zet Eneco een grote stap in haar ambitie om de Belgische energievoorziening nog verder te verduurzamen. Eneco kan hiermee nog meer investeren in lokale wind- en zonne-energie door de grotere slagkracht. Eni België gaat op termijn over in Eneco.

Eneco voert sinds haar start op de Belgische markt een duurzame strategie. Het bedrijf slaagde er in 2016 als echt groene leverancier in om alle elektriciteit voor de particuliere klanten zelf op te wekken met Belgische wind en zon. Na de overname zal Eneco België straks meer dan een miljoen huishoudens en 55.000 zakelijke klanten gaan voorzien van elektriciteit en gas.

Beide bedrijven versterken elkaar op het vlak van innovatie en duurzame energiediensten. Eni België zet in op smart home-diensten waarmee consumenten kunnen besparen op hun energierekening. En Eneco geeft als energieregisseur steeds meer het heft in handen van de klant, door producten en diensten te leveren waarmee ze zelf hun energie kunnen opwekken, gebruiken, opslaan en delen. Er zijn producten en diensten rond isolatie, zonnepanelen, energie-opslag, elektrische laadpalen en projecten voor klantenparticipatie.

Als deel van de overeenkomst neemt Eneco ook drie windmolens van Eni België over. Het is de bedoeling om onder de naam Eneco uit te groeien tot een duurzame, innovatieve energiespeler met impact, waarbij de krachten van beide bedrijven gebundeld worden. Eneco zal zorgvuldig bestuderen hoe het de bouwstenen van beide bedrijven in elkaar kan laten passen, en dat op een transparante manier en in nauw overleg met de sociale partners.

Voor de klanten van Eneco en Eni België verandert er voorlopig niets: de contractvoorwaarden en tarieven worden niet beïnvloed door deze overeenkomst. Op termijn verandert voor de Eni-klanten wel de merknaam naar Eneco.

Bron.

Posted on