Budget Energie gaat samenwerken met Mediamarkt

Home » Energie Nieuws » Budget Energie gaat samenwerken met Mediamarkt

Vanaf 1 januari 2018 zal de energieleverancier Budget Energie energiecontracten in de Mediamarkt verkopen. Dit maakte het energiebedrijf woensdag bekend. Budget Energie zal hiermee Essent vervangen die momenteel samenwerkt met de Mediamarkt.

Budget Energie krijgt een shop-in-shop in elke vestiging van de winkelketen en biedt daar, naar alle waarschijnlijkheid, het eigen drie-jaar-vastcontract aan, zegt Budget Energie-directeur Sjef Peeraer. De klant ontvangt bij het tekenen van het contract een kortingsbon die gebruikt kan worden bij de aanschaf van artikelen van de Mediamarkt. Deze constructie werd ook gehanteerd door Essent en Mediamarkt. De winkelketen laat te weten elk jaar de samenwerkingen te evalueren en kiest vanaf 2018 dus voor Budget Energie.

De directeur van Budget Energie zegt dat dit een grote stap is voor hun. Tot nu toe haalde Budget Energie zijn groei uit prijsvergelijkers en veilingen voor collectieve contracten. Hij zegt ook dat Budget Energie hierdoor twee keer zo groot kan groeien als ze eerst hadden verwacht. De komende maanden zal de energieleverancier besteden aan het opzetten van de ongeveer vijftig shop-in-shops, en het aannemen en opleiden van verkopers.

Essent verkoopt sinds 2011 energiecontracten in de Mediamarkt. In 2014 leek het er even op dat Essent, omdat de energieleverancier niet de wettelijk verplichte bedenktijd van veertien dagen had gegeven, wellicht voor miljoenen in het schip zou gaan, maar de rechter oordeelde anders.

Bron. 

Posted on