Aantal elektrische auto’s in de Randstad gaat explosief groeien

Home » Energie Nieuws » Aantal elektrische auto’s in de Randstad gaat explosief groeien

In de komende jaren wordt een explosieve groei verwacht van het aantal volledig elektrisch aangedreven auto’s in de Randstad. Naar verwachting zal in Den Haag, Dordrecht en Rotterdam het aantal auto’s met een stekker binnen twee jaar verdubbelen. In Amersfoort en Utrecht gebeurt  dat binnen vier jaar, mede omdat  de auto’s steeds betaalbaarder worden.

De verwachtingen worden woensdag uitgesproken door netbeheerder Stedin, Rotterdam School of Management, Erasmus University en kenniscentrum ElaadNL. De instanties deden onderzoek naar het aanschaffen van elektrische auto’s. De belangrijkste voorwaarde hiervoor was tot nu toe een hoog inkomen. Maar nu populaire automerken steeds meer betaalbare modellen op de markt brengen, worden de auto’s ook toegankelijker voor mensen met een minder hoog salaris.

De onderzoekers wijzen ook op de run die is ontstaan op het nieuwste model van Tesla, die onlangs werd geïntroduceerd. De Model 3 is een goedkoper model van Tesla en is bedoeld voor een breder publiek. Dagelijks worden wereldwijd circa 1.800 bestellingen voor dat model geplaatst. Ook andere autofabrikanten richten zich steeds meer op de productie van elektrische auto’s. Zo heeft Volvo aangekondigd dat vanaf 2019 vijf volledig elektrische modellen uitgebracht zullen worden.

Amsterdam is in het onderzoek buiten beschouwing gelaten, omdat daar veel leasemaatschappijen zijn gevestigd die elektrische auto’s in hun vloot hebben. Dat leidt volgens de onderzoekers tot een vertekend beeld in het totaal van elektrische auto’s in de hoofdstad.

Bron.

Posted on