Windenergie is een van de schoonste methoden om groen elektriciteit op te wekken. 

Dit kan uitstekend met de Dutch Ventus windturbine.

Dit Hollandse product heeft een diameter van 3,00 meter en plaatst u eenvoudig op of bij uw bedrijfspand of woning. 

Stille windmolen

 

Steeds meer ondernemers en particulieren willen zelfstandig en onafhankelijk van de grote energiemaatschappijen duurzame energie opwekken.

Windenergie is op dit moment één van de schoonste methoden om groene stroom op te wekken.

De Dutch Ventus windturbine zal het geluid van de wind niet overstijgen, geen geluidshinder voor u en omwonenden, ook niet bij harde wind.

De Dutch Ventus windturbine™ is een nieuw type mini windturbine, welke zeer stil en duurzaam stroom opwekken mogelijk maakt.

Fiscaal voordeel bedrijf, vereniging/stichting

 

De Dutch Ventus windturbine verdient zich sneller terug dan andere vergelijkbare windturbines of windmolens.

Wanneer u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie levert de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA) u gemiddeld 13,5% voordeel op. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook voor een lagere energierekening. Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek), maar ook voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 54,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop uw gebruikelijke afschrijving.

De windturbine kenmerken

 

Een gepatenteerde meedraaiende aerodynamisch vormgegeven mantel

Een meedraaiende aerodynamisch vormgegeven conus die het toerental maximeert bij zeer hoge windsnelheden

Gepatenteerde Aerodynamische schoepen met “lift & drag” functie

Uit de stroming geplaatste direct drive generator

Gepatenteerde stabilisatievleugels met “winglets” houden de windturbine in de wind en zorgen voor minder drukbelasting op de lagerconstructie

DutchVentus windturbine

DutchVentus is een windturbine met een diameter van 3 meter. In vergelijking met andere “kleine” windturbines heeft de DutchVentus windturbine het hoogste rendement en daardoor zeer gunstige de prijs-prestatie verhouding. De DutchVentus windturbine is eenvoudig te installeren.

De DutchVentus windturbine is dicht bij de eindgebruiker(s) toepasbaar – ook in omgeving met windturbulentie – tegen concurrerende tarieven en met minder nadelige effecten voor de omgeving dan de traditionele open wiek molens. In combinatie met zonnepanelen is door de complementariteit (afwisselende perioden met wind en zon) extra rendement te bereiken.

Geen geluid en geen slagschaduw

In tegenstelling tot open wiekmolens, produceert de DutchVentus windturbine geen geluid en veroorzaakt geen slagschaduw. Dit is te danken aan de unieke, gepatenteerde rotor waarin de schoepen aan de meedraaiende buitenmantel bevestigd zijn. Hierdoor ontstaat er geen luchtwerveling aan het uiteinde van de wieken en daardoor ontstaat er geen geluid.

Hoog rendement

De grote oppervlakte van de schoepen in combinatie met de unieke gepatenteerde schoepvorm zorgt ervoor dat de wind energie maximaal in elektrische energie wordt omgezet. De voor de rotor geplaatste AirOptimizer©  stuurt de wind in de juiste richting naar de schoepen en draagt daarmee bij aan een nog hoger rendement. Ook kan de windturbine hiermee turbulente wind effectief omzetten in elektrische energie.

De DutchVentus windturbine is verder uitgerust met unieke, gepatenteerde stabilisatievleugels die zorgen voor het optimaal in de wind houden van de windturbine. Tevens zorgen deze voor minimale slijtage van het kroonlager.

Groot windbereik

De DutchVentus windturbine levert al energie bij windsnelheden vanaf 3 m/sec (windkracht 2) en blijft, dankzij het unieke aerodynamische ontwerp, ook bij zeer hoge windsnelheden energie leveren daar waar andere turbines in de vaanstand gaan.

Duurzaam

De windturbine van DutchVentus heeft een zeer lange levensduur en is opgebouwd uit materialen die 100% recyclebaar zijn.

Reclame-object

De windturbine kan in elke door u gewenste kleur worden besteld. Verder kan de windturbine worden uitgevoerd in uw huisstijl en is daardoor tevens als reclame-object te gebruiken. U hebt hiermee drie functionaliteiten in één: een energiebron, een reclame-uiting en u laat zien dat u duurzaam onderneemt.

Telefonisch Contact

+31 (0) 6 16 26 89 60

Online- E-Mail

Voordelen DutchVentus

Geen geluid
Geen slagschaduw
Hoog omzettingsrendement
Lineaire en turbulente wind wordt benut
Stabiel in de wind
Start bij minder dan 3 m/s
Blijft produceren bij zeer sterke wind
Kunnen dicht bij elkaar geplaatst worden
Nauwelijks slijtage
Geschikt voor stedelijke, landelijke en industriële omgeving
Geschikt voor locaties met turbulente windstromen
Levert al energie bij zeer lage windsnelheden
100% recyclebaar
Duurzame uitstraling
Levering in bedrijfskleuren mogelijk
Ontwikkeld en geproduceerd in Nederland

Nadelen traditionele windturbine

Veel geluid
Slagschaduw
Laag tot matig omzettingsrendement
Levert alleen energie bij lineaire wind
Minder stabiel in de wind
Start bij 4 m/s
Wordt geremd/vaanstand bij zeer sterke wind
Grote onderlinge afstand noodzakelijk
Groot onderhoud noodzakelijk
Niet voor stedelijke, landelijke en industriële omgeving
Niet geschikt voor locaties met turbulente windstromen
Levert energie bij gemidelde windsnelheden
100% recyclebaar
Duurzame uitstraling
Levering in bedrijfskleuren niet mogelijk
Ontwikkeld en geproduceerd in Buitenland