Op deze pagina vindt u een beperkt aantal producten uit ons assortiment van Pelletketels. Een Pelletketel is een ketel die op bio-massa gestookt wordt en vervangt hiermee de traditionele GAS-ketel. Voor pelletkachels kunt u op deze pagina terecht, deze kachels vervangen de traditionele (open en gesloten)haarden.

Dagopslag voor pellets met zuigturbine (1)
De octoplus beschikt over een tussenopslag van 49 liter. De zuigturbine zorgt door een gesloten kringloop (zuig-druksysteem), op vastgelegde tijdstippen voor het vullen van het tussenopslag. Verwarmingsruimte en pelletopslagruimte moeten niet rechtstreeks naast elkaar zijn. Onderhoudsvrije, gesloten kringloop.
Inschuifvijzel met eenassige draaisluis (2)
Vanuit het tussenopslag worden de pellets door de invoervijzel getransporteerd naar de eenassige draaisluis. De eenassige draaisluis sluit de verbrandingskamer hermetisch af van het tussenopslag. Zeskamersysteem over 1 as met de invoervijzel direct verbonden met een onderhoudsvrije aandrijving. 100 % terugbrandveilig ook bij stroomuitval.
Roestvrijstalen verbrandingsrooster (3)
De pellets vallen via de eenassige draaisluis van boven op het roestvrijstalen verbrandingsrooster. Geen verstoring van het gloeibed omdat de pellets langs BOVEN op het gloeibed vallen.
Automatische ontsteking (4)
De pellets worden geheel automatisch ontstoken met een volledig keramische gloeistaaf die bestand is tegen zeer hoge temperaturen. De gloeistaaf heeft slechts 260 W nodig en is onderhoudsvrij.
Omkeerverbrandingstechniek (5)
Bij de omkeerverbrandingstechniek (houtvergassingstech-nologie) wordt het vrijgegeven houtgas door de verbrandingsschotel opgezogen en in de brandkamer met een maximale vlamtemperatuur van ongeveer 1.200 °C restloos verbrand.
Rookgasventilator (6)
De verbrandingslucht wordt door de toerentalgeregelde rookgasventilator gecontroleerd aangezogen. Efficiënte buitenlopermotor met roestvrijstalen schoepen, geruisarm, onderhoudsvrij met toerentalbewaking.
Lambdasonde (7)
Om de hoogste rendementswaarden bij verschillende belastingen te bereiken, is de lambda-technologie onontbeerlijk. Gegarandeerd milieuvriendelijke, energiezuinige verbranding in alle belastingbereiken. Reeds meer dan 30 jaar ervaring met Lambdasondetechniek.
Warmtewisselaarreiniging (8)
Spiraalvijzels schrapen de wanden van de warmtewisselaar volgens vooraf ingestelde intervallen. Een verhoging van de rookgastemperatuur betekent rendementsverliezen. Gereinigde warmtewisselaars sparen brandstof!  AUTOMATISCH betekent AUTOMATISCH! Een gelijkblijvend rendement spaart energiekosten. Nareinigen met de hand is niet nodig. Onderhoudsvrij. De octoplus combineert zonne- en pellettechniek in een energiecentrale. De centrale bestaat uit een reservoir met 550 of 800 liter opslagvolume (9), een groot zonne-energieregister (10) en de gelaagde vulleiding (11) voor de retourleiding van de verwarming.
De zonne-energie wordt optimaal benut dankzij de „twee-in-één”-oplossing. Minimaal buiswerk en geen extra opvoerpomp en kleppen nodig!
Automatische asafvoer met asbox (12)
De asbox is eenvoudig te verwijderen en draagcomfort met twee handvaten.

DOORSNEDE OKTOPLUS PELLETKETEL

Opdracht uitfasering GAS .

Type bedrijf zwembad.

In het linker plaatje hiernaast de gekozen externe oplossing.

8 x 70 KW ketels warmte levering bedraag 560KW.

Subsidie € 39000,- per jaar x 15 jaar lang SDE+2018.

Terug verdientijd 7,3 jaar.

De silo kan eventueel gebruikt worden voor reclame doeleinden.

Ook geschikt voor sportclub of bedrijfsgebouw, land en tuinbouw.

Maximale KW ketel 2018 350KW per stuk.

Bekende duurzame energiebronnen zijn wind, water en zon. Iets minder bekend, maar verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie geproduceerd in Nederland, is energie uit biomassa.

Pellet elegance

De technologie

Compact gebouwd.
Geïntegreerde temperatuurgestuurde pompgroep voor een snelle opwarming van de ketel en het gelaagd laden van een buffervat.
Twee circulatiepompen voor CV-kringen kunnen geïntegreerd worden.
Touch-screen bediening met mogelijkheid van visualisering op smartphones, pc’s en tablets!

 

 • Compact gebouwd
 • Ingebouwde hydraulica
 • Geïntegreerde temperatuurgestuurde pompgroep
 • Hoekopstelling
 • Touch-screen bediening met mogelijkheid van visualisering op smartphones, pc’s en tablets!
 • Vermogen: 10, 15, 20 en 24 kW

Pellet Octoplus

De technologie

Tweeledig concept.
De octoplus combineert zonne- en pelletstechniek in een „energiecentrale“.
De centrale bestaat uit een buffervatvan 550/800 liter (1) met meerdere zonnecollectoren (2).
De pelletbrander die rechtstreeks aan het reservoir is verbonden verhoogt de temperatuur indien nodig.

 

 • Energie uit de zon + pellets
 • Tot 94 % installatierendement (reservoir + brandereenheid)
 • Bufferreservoir met direct met een flens verbonden pelletbrandereenheid
 • Geringe benodigde plaatsruimte – slechts 1 m²
 • Gemakkelijke hydraulische inbinding
 • Vermogens: 10, 15 en 22 kW

Pellet Top

De Technologie

Met de mogelijkheid van een cascaderegeling tot 420 kW is de pellettop geschikt voor meergezinswoningen, appartementen en voor bedrijven. In de zomer of tijdens de overgang van winter naar zomer, wanneer een deel van het totale vermogen nodig is zorgt een enkele pellettop 70 kW voor de totale energiebehoefte. De overige ketels blijven koud. Deze hogere efficiëntie in vergelijking tot grote ketels helpt u brandstof te besparen!

 • Tot 94,8 % ketelrendement
 • Compacte bouwwijze.
 • Mogelijkheid tot visualisatie op smartphone, pc en tablet
 • Met cascadeschakeling tot 420 kW mogelijk
 • Vermogens: 15, 25, 35, 45, 49, 70 kW

E-Mail Contact

Telefonisch Contact

+31 (0) 6 16 26 89 60

Online- E-Mail