Energiebesparing : Warmte uit melk

Elke melkveehouder kan warmte winnen uit melk, een ideale oplossing en forse besparing op uw energiekosten. U vangt warmte op die normaal gesproken verloren gaat tijdens het melken. Deze warmte wordt hergebruikt voor warm water, het verwarmen van uw woning, bijgebouwen, het spoelen van de melktank of andere doeleinden.

Hoe werkt het ?

In het melktraject wordt een warmtewisselaar opgenomen die de verse melk direct terug koelt van 37C naar 4C.

de melk stroomt gekoeld de melkkoeltank in en de restwarmte wordt vervolgens getransporteerd naar een buffervat voor het verwarmingssysteem

een warmtepomp zal de hierbij vrijgekomen warmte naar een hoger temperatuurniveau brengen voor verwarming van spoelwater in de melkstal, voor verwarming van uw woning en bijbehorende warmwatervoorziening.

  • Dit levert een forse besparing op het elektriciteitsverbruik.
  • Dit levert een forse besparing op het gasverbruik.
  • Een fors lagere CO2-uitstoot.
  • Deze aanpak levert energetisch een veel hoger rendement op dan de huidige energiebesparende mogelijkheden op uw boerderij.

Hoeveel warmte u precies kunt winnen uit uw melk, hangt af van veel specifieke factoren. Bepalend zijn onder andere de afstand van de stal tot uw woning, het aantal koeien, energieverbruik etc.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf, neem dan contact met op met Uw Energie Beheer. Eén van onze specialisten zal dan een op maat gesneden plan voor u uitwerken en u een overzicht geven van de besparingsmogelijkheden.

Telefonisch Contact

+31 (0) 6 16 26 89 60

Online- E-Mail